Veiligheid Bijtspeelgoed

kiddykado veilig bijtspeelgoed.

Je ziet  ze tegenwoordig overal leuke houten bijtringen en  rammelaars met gekleurde kralen voor je baby, maar zijn ze eigenlijk wel veilig? In de wirwar van webwinkels is het lastig zoeken want ze zien er allemaal zo leuk uit. Maar leuk is geen garantie dat er tijdens het maak proces op de veiligheid wordt gelet, de meeste vermelden wel dat hun kralen BPA vrij zijn, maar vermelden ze ook dat het gehele product getest is, hebben ze een veiligheids keurmerk?  want het laatste wat je wil is dat de kralen losschieten en je kindje stikt omdat er ondeugdelijk materiaal is gebruikt. Er zijn zoveel (web)winkels die deze producten zelf maken en verkopen en dan heb ik het nog niet eens over alles wat via andere verkoop kanalen wordt aangeboden. Moeders denk na wat je aan je kindje geeft!

Wij hebben daarom gekozen om  de bijtringen/rammelaars / speenclips met houten kralen van het merk Chewies & More op te nemen in ons assortiment, deze zijn  getest en veilig voor je kindje. Niet alleen een CE markering volstaat namelijk, dit is namelijk geen keurmerk, maar geeft aan dat het volgens de Europese veiligheidsnormen is gemaakt.

De Chewies bijtringen zijn als volledig product getest en hebben een hele rij aan keurmerken  (FDA,AS/NZS ISO 8124, LFGB, CPSIA, ASTM F963, EN71, CE)
Blijft natuurlijk een feit dat je je kindje nooit zonder toezicht moet laten spelen, controleer het regelmatig of alles nog goed vast zit. Zorg ervoor dat het hygiënisch is en blijft , stoffen kralen of rammelaars zijn nu eenmaal lastiger schoon te maken.

kiddykado veilig bijtspeelgoed

Hou deze eenvoudige regels aan als richtlijn

  • Kies speelgoed wat past bij je baby qua leeftijd en ontwikkeling
  • hou je baby in de gaten als het ergens mee speelt, zo voorkom je ongelukken
  • lees de gebruiksaanwijzing en gebruik het ook volgens de gebruiksaanwijzing, ook mbt tot onderhoud en schoonmaken ,niet alles kan in de vaatwasser 😉

Waarom zou je nog een bijtring kopen na dit hele verhaal? Kleintjes kunnen veel last hebben van hun doorkomende tandjes, de siliconen bijtring kan zorgen voor verlichting tijdens het sabbelen, bijten en/of kauwen en omdat het ontwikkelingsspeelgoed is ook voor afleiding zorgen van hun pijnlijke tandvlees. Ze zijn een ideaal kraamkado en staan leuk in een kraamcadeaupakket. Klik hier voor onze veilige collectie bijtspeelgoed. Er zijn zoveel verschillende soorten bijtringen dat wij en keuze hebben gemaakt :
siliconen bijtringen, met zachte oren, alleen een bijtring, bijtring met kralen…, enz

Liefs,

Sylvia